Äskeiset muutokset - Haku:

Homekoti

Tuomas Rosberg

pmwiki.org

edit SideBar

Mac /

Mac

Apple Mac OS X ja Macceihin liittyvää

Luettelo vuosien mittaan kokeilemistani asioista.

Vanhan tavaran harrastaja iloitsee ilmaiseksi saaduista ja vain vähän rikkinäisistä tavaroista. SCSI-skannerin käyttö

TV:n katselu Macilla käy ohjelmalla EyeTV. Halusin, että käyttö vastaisi perinteistä televisiota: Laita päälle, istu katsomaan. Tuloksena oli skripti TV-rutiinit. Käytössä on EyeTV 3 ja Mac OS X 10.6. Laitteisto iMac (late 2009), Elgato EyeTV DTT deluxe, universal remote One for All URC 7960.

iMac G4:n päivitys.

Pidä valittu ohjelma aina käynnissä, kätke se kun se on käyttämättömänä: ApplicationHider

Mac OS X käynnistimen ja ajastimen launchd:n ohjauksesta.

Luo yhteinen (ei jaettu) kansio kaikille käyttäjille: AppleBasket

Maininta Macin varmuuskopioinnista: Applen Time Machine kopioi kyllä tiedostoni talteen. Luotan kuitenkin enemmän boottaavaan varmuuskopiolevyyn, jota pidetään ajan tasalla automaattisesti kopiointiohjelman (minulla Carbon Copy Cloner) toimesta. Levy on valmiina käytettävissä sillä minuutilla, kun sisäinen kovalevy leikkaa kiinni.

Hopeisessa omenassa käsiteltyyn ongelmaan kirjoittamani skripti Mac OS X:n piilotiedostojen katseluun ja poistamiseen muistitikulta.

Aiemmin AppleGardenissa keskusteltuun ongelmaan kirjoittamani skripti poistaa resurssihaaran internetiin tarkoitetuista kuvatiedostoista. Nykyiset kuvankäsittelyohjelmat tallentavat nämä tiedostomuodot ilman resurssihaaraa, esim. PhotoShopin "Save for Web".

Hahmottelen, miten voisi varmuuskopioida kansion ulkoisella taltiolla (lue muistitikulla), jota siirrellään järjestelmästä toiseen. Ongelma liittyy vain tähän siirtotapaan, olisi ratkaistavissa tiedostopalvelimella tai versionhallinalla ilman muistitikkua.

  • Ulkoisella taltiolla pyritään siirtämään tiedoston ajankohtaisin versio. Kuitenkin paikallisella koneella olevaa tiedoston versiota voidaan editoida, kun ulkoinen taltio on toisessa paikassa. Tarvitaan synkronointi, ei vain varmuuskopiointia. Muistiinpano
  • Työpaikan Windows-järjestelmässä on automaattinen virusskannaus.
  • Muistikortilta poistetaan Mac OS X piilotiedostot esteettisistä syistä.
  • Tavoitteena on synkronointi, kun muistikortti liitetään. Synkronointi ja piilotiedostojen poisto, kun se irrotetaan koti-Macista.

Johtopäätös: Kun siirrettävä taltio (esim. muistitikku) liitetään koneeseen, lauchd LaunchAgent herää, ja ChronoSync käynnistyy suorittamaan määrätyn sykronointitehtävän (Työkansio <-> muistitikku). ChronoSync osaa säilyttää tiedoston muuttuneet versiot arkistokansiossa.
Tällainen ei korvaa koko järjestelmän säännöllistä varmuuskopiointia (TimeMachine tai Carbon Copy Cloner).


Muokkaa - Historia - Tulosta - Äskeiset muutokset - Haku
Sivua on viimeksi muokattu 25.11.2016, 12:03